Uiteraard biedt BC Rianto ook volop mogelijkheden voor de jeugd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Hieronder kunt u alles lezen wat BC Rianto de jeugd te bieden heeft.

Training

Op de trainingen komen alle aspecten van het badmintonspel aan de orde, zowel fysiek, techniek en tactiek. Op een leuke, speelse wijze wordt het spel de jeugd aangeleerd. Ieder jeugdlid krijgt training en aanwijzingen op zijn eigen niveau. Daarbij kan het ook voorkomen dat een ‘sterke’ speler van 10 jaar bijvoorbeeld zal trainen met een speler van 14 jaar die op het zelfde niveau speelt.

Alle kinderen, ongeacht de leeftijd, zullen dan ook samen spelen en ingedeeld worden met andere kinderen van het zelfde niveau en hiermee een bepaalde oefening doorlopen. De jeugdleden welke meedoen aan de competitie zullen regelmatig gezamenlijk trainen om zo het samenspel te verbeteren.

Om inzicht te krijgen in hun eigen vorderingen maken wij gebruiken van deeldiploma’s deze zijn er voor verschillende disciplines namelijk enkelspel, dubbelspel en mix ieder in 3 niveaus. Daarnaast geven deze deeldiploma’s de kinderen een extra stimulans.

buitentraining

Tijdelijke buitentraining ivm corona.

Zoals gezegd zullen de trainers alle jeugdleden nauwlettend observeren, waardoor de doorstroming van jeugdleden zeer vlot kan verlopen. Doorstromen kan gedurende het hele seizoen. Wij zien dit als vereniging dan ook als een grotere uitdaging voor alle jeugdspelers!

Naast de trainingsoefeningen is er tijdens de training altijd tijd ingeruimd voor wedstrijdjes om het geleerde in praktijk te brengen.

Afmelden voor de training

Mocht je op de trainingsavond onverhoopt niet kunnen spelen door bijv. ziekte, blessure of
andere redenen, geef dit dan van tevoren aan bij de jeugdcoördinator of trainer. Dit kan tijdens de training de week ervoor of anders via jeugd@bcrianto.nl

Trainingstijden/vakanties

De jeugdtraining vindt iedere woensdagavond plaats van 18.45 uur tot 19.45 uur. Vanaf 18.30 uur zijn de kleedkamers geopend. Vervolgens wordt er van de jeugdleden verwacht dat zij meehelpen om de banen op te zetten. De training start altijd met een warming-up. De jeugd heeft geen training in de schoolvakanties. Wanneer er niet gespeeld wordt, vind je terug in de kalender op onze deze site.

Deeldiploma’s

Uitreiking deeldiploma's

Uitreiking deeldiploma’s

Zoals hierboven al genoemd is, werkt BC Rianto bij de jeugd met deeldiploma’s. Ieder seizoen worden er 2x examens afgenomen. Doorgaans gebeurt dit in januari en in juni. Tijdens deze examens brengen we in kaart wat het jeugdlid het afgelopen half jaar heeft geleerd. Hierbij kijken we naar verschillende aspecten zowel in de praktijk als in de theorie. Je kunt hierbij niet zakken, we verzamelt steeds als het ware steeds meer punten. Heb je van een bepaald onderdeel een aantal punten dan krijg je een deeldiploma, beheers je nog niet alle punten voor het diploma dan krijg je een deelcertificaat met daar op vermeld welke onderdelen je al beheerst.

Competitie

Vind je badmintonnen zo leuk en is alleen trainen je niet genoeg. Dan kun je ook altijd nog mee doen aan de jeugdcompetitie. Deze competitie is er op verschillende niveaus van beginners (opstapcompetitie) tot gevorderden (jeugdcompetitie, ingedeeld op leeftijd en niveau)

Activiteiten

img_1147img_1157

 

 

 

 

 

Gedurende het seizoen worden er naast alle trainingen ook tal van activiteiten georganiseerd. Zo komen er ieder jaar rond eind november pieten langs op de training. Hebben we een aantal toernooitjes zoals het kind/ouder-, vriendjes/vriendinnetjes- en kerstballentoernooi. En soms doen we gek en organiseren we ineens op een trainingsavond een waterfestijn bij het Bronsbergenmeer.

Enthousiast geworden en wil je het eens komen proberen?

Iedereen is van harte welkom en mag 3x komen proberen alvorens lid te worden. Na 2 á 3 weken krijg je een inschrijfformulier en neem je de beslissing of je lid wordt.

Heb je nog geen eigen racket, dan kun je een racket lenen van de club. Meld je in dat geval
voor aanvang van de training bij de trainer. De meeste spelers kopen uiteindelijk een eigen racket. Heb je hier vragen over of wil je advies, vraag het dan aan je trainer. De vereniging zorgt voor de shuttles.

Heb je toch nog vragen dan kun je altijd een mail sturen naar jeugd@bcrianto.nl

Kleding

Sportschoenen en kleding
Je dient sportschoenen te dragen met zogenaamde ‘witte zolen’; zolen die niet afgeven. In
elk geval draag je geen sportschoenen waarmee je ook buiten loopt of sport. Ook als je competitie speelt, kom je in sporthallen waar geen sportschoenen met ‘zwarte zolen’ of buitenschoenen worden toegestaan.

Als je competitie speelt is het dragen van een clubshirt verplicht. Op de reguliere trainingen op woensdagavond
mag je ook het clubshirt aan, maar je bent het niet verplicht. Je bent dan vrij om je eigen sportkleding te dragen. Het clubshirt kun je aanschaffen via Houx.

Kleedruimtes

Omkleden en douchen kan in de kleedruimtes. Zorg ervoor dat je de kleedruimtes netjes achter laat!

Uitschrijven

Als je je wilt uitschrijven stuur je brief of een mail naar het secretariaat. Let op dat er voor het uitschrijven bepaalde opzegregels worden gehanteerd. Je vindt de geldende opzegregeling op onze website.